Werk/stage

Vacature

Ecologisch medewerker en junior ecoloog

Voor een aantal nieuwe uitdagende projecten zijn wij op zoek naar enthousiaste startende ecologen, alsmede naar collega’s die al enige ervaring hebben. Behalve natuurmonitoring en -inventarisaties in het veld, komen ook advisering, ecologische begeleiding en verslaglegging bij deze zeer afwisselende job aan bod.

Omdat NWCadvies een klein, maar multifunctioneel en idealistisch ingesteld bureau is, begeleid je een natuurproject meestal van de wieg tot het graf en zodoende leer je terwijl je werkt. Hierdoor kun je een uitstekende start maken in het ecologische werkveld. Als dit jou aanspreekt en je je studie recent hebt afgerond, of als je juist van plan bent om een leertraject (BBL) te gaan volgen, nodigen we je nadrukkelijk uit om te solliciteren. Maar zoals gezegd, ook als je al de nodige expertise in huis hebt ben je van harte welkom.

Sollicitaties, uitsluitend per mail, kunnen gericht worden aan info@nwcadvies.nl ter attentie van Rob Haan. We ontvangen graag een volledige cv en een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom deze baan jou op het lijf geschreven is.

Motivatie en een idealistische inslag zijn voor ons minstens zo belangrijk als kennis.

Woonachtig of bereidheid tot vestiging in de regio strekt in verband met de ecologische footprint tot aanbeveling.

Vacature

Vleermuis- en gierzwaluwinventariseerders

Momenteel staat het drukke voorjaars- en zomerseizoen voor de deur en dat betekent een extra drukke tijd met veel vleermuis- en zwaluwonderzoek. Tussen neus en lippen (oren en ogen) door nemen we ook huismussen in dit soort onderzoeken mee. Voor de periode van half april tot minstens eind september zoeken we aspiranten die in de praktijk opgeleid willen worden tot volleerd vleermuiswerker en daarna eventueel door willen stromen naar een aanstelling als junior-ecoloog.

Vooral biologie- en ecologiestudenten komen voor deze job in aanmerking. Als je al wat ervaring hebt in het ecologische werkveld is dat mooi meegenomen en brengen we je al doende nog meer kneepjes van het vak bij. We zoeken zowel full- als parttimers, maar eventueel ook vakantiewerkers.

Voordeel van deze baan is dat je in de avonduren werkt en dan overdag vaak vrij bent en tegelijkertijd leert en een mooi salaris verdient. Sollicitaties, uitsluitend per mail, kunnen gericht worden aan info@nwcadvies.nl ter attentie van Rob Haan. We ontvangen graag een volledige cv en een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom deze baan jou op het lijf geschreven is.

Motivatie en een idealistische inslag zijn voor ons minstens zo belangrijk als kennis.

Woonachtig of bereidheid tot vestiging in de regio strekt in verband met de ecologische footprint tot aanbeveling.

Open solicitatie

Ben jij wie wij zoeken?

Staat jouw functie er niet bij dan kun je het altijd nog via een open sollicitatie proberen, want soms hebben we hier geen vacature staan, maar kunnen we (op termijn) toch nieuwe mensen gebruiken. Een biologie, ecologie of milieu achtergrond is wel het minste dat we vragen, maar sommige mensen hebben de natuur van huis uit met de paplepel meegekregen of hebben zich via zelfstudie tot bekwaam ecoloog (om)gevormd.

Ook voor een open sollicitatie geldt; uitsluitend per mail en richten aan info@nwcadvies.nl ter attentie van Rob Haan. We ontvangen graag een volledige cv en een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom werken bij NWCadvies jou op het lijf geschreven is.

Motivatie en een idealistische inslag zijn voor ons minstens zo belangrijk als kennis.

Woonachtig of bereidheid tot vestiging in de regio strekt in verband met de ecologische footprint tot aanbeveling.

Mogelijkheden

Werkervaringsplaats

Af en toe komt er bij NWCadvies ook een zogenaamde werkervaringsplaats vrij. Hierin kunnen starters of omscholers met een ecologie- of biologieopleiding (HBO/MBO) werkervaring opdoen in een professionele werkomgeving waardoor zij bij vacatures gemakkelijker in kunnen stromen en voor zichzelf betere kansen kunnen creëren bij het vinden van een gepassioneerde baan. Op een werkervaringsplaats leer je werken in klein teamverband, maak je kennis met het ecologische werkveld en breng je je soortenkennis op een hoger niveau. In verband met de beperkte begeleidingscapaciteit, die over het algemeen behoorlijk intensief moet zijn, hebben we maar ruimte voor een enkele werkervaringsmedewerker tegelijkertijd.

Om met alle facetten van het ecologische werkveld in aanraking te komen is een werkervaringsplaats minimaal voor twee dagen per week. Maar meer is ook mogelijk. Een werkervaringsplaats is bij ons een onbezoldigde functie, tegen alleen een (on)kostenvergoeding. Aanmeldingen, uitsluitend per mail, kunnen gericht worden aan info@nwcadvies.nl ter attentie van Rob Haan.

We ontvangen graag een volledige cv en een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je een werkervaringsplaats bij NWCadvies ambieert.

Mogelijkheden

Stageplaats

Regelmatig verzorgen wij ook stageplaatsen voor studenten die een ecologie-, biologie- of aanverwante opleiding volgen. In verband met de beperkte begeleidingscapacitieit is de inzetbaarheid afhankelijk van het seizoen en “drukte in het veld”.

Vragen en verzoeken met betrekking tot een stageplaats kunnen uitsluitend per mail gericht worden aan info@nwcadvies.nl ter attentie van Rob Haan.

We ontvangen graag een volledige cv en een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom jou een stageplaats bij NWCadvies zo aantrekkelijk lijkt.